Ha jól számolom a napokat, akkor körülbelül 2.5 hét maradt mindösszesen addig, amíg a kezemben tarthatom az injekciós recepteket. Izgatott is vagyok, és nyilván félek, tartok az egész procedúrától.

Mint említettem, PCOS-el kicsit rizikósabb bevállalni egy stimulációt, hiszen eleve bővelkedik cisztával mind a két petefészkem. Sebaj, úgy gondolom, hogy ismerem annyira a testem, hogy tudom, érzem, ha esetleg felmerülne bármi baj. De ilyen nem lesz, mert próbálok pozitívan hozzáállni ehhez a szituációhoz.
Rengeteg mindent összeolvastam, hogy mire kell figyelni ahhoz, hogy a túlstimulációt elkerüljem. Nos, az első és legfontosabb, hogy rengeteg vizet kell innom. Körülbelül napi 4-5 liternyit, és a fehérjét is meg kell szeretnem erre az időszakra. Igazából egyik sem okoz problémát, hisze IR mellett egészen gyarkan vagyok szomjas, és napi 2 liter víz azért elfogy. A fehérje fogyasztást pedig megpróbálom belőni úgy, hogy az élvezetes legyen. 


De ezeken kívül is számos dolog van, amit kis buksimban kiötlöttem, és annak rendje és módja szerint fogom a hátramaradó heteket eltölteni.
Ezt a bejegyzést eleve próbálom könnyedebben írni, és kicsit tendálni a most igazán népszerű "divatblog" féle postok szerint, miszerint mi az, amiket vettem, amivel próbálok időt és enegriát nyerni a majdani aktuális stimuláció során.  
Szóval Hölgyek, Lányok, ez inkább a Ti lelketeknek szól! Főleg ebben a helyzetben igen is megérdemeljük, hogy egyrészt alaposan felkészüljünk, másrészt kicsit elcsábuljunk, és ha nem is azt vesszük, ami a teljes eufóriát okozza, mégis kicsiny boldogság, hiszen vásárolunk! :-)

Nézzük akkor a listát, amivel én kényeztetem magam:
(Ide pedig jöhetne egy sminkreklám szlogenje: " Mert megérdemlem!")

 Vitaminok: hogy feltöltsem a raktáramat, és ha hasmenés-hányás időszakom lenne, akkor "legyen miből" fogynia a vitaminkészletemnek. 
Sajnos volt részem hormonkúrákban korábban, és nem igazán bírtam hányingen nélkül.

D-Vitamin: ezt a PCOS miatt rengetegen ajánlják, illetőleg eleve a D-vitamin szintem alacsony, így minden reggel 2000NE-el kezdek.

Folsav: ezt talán magyaráznom sem kell :-)

C-vitamin: én hiszek benne, hogy mindenre segítséget nyújt. Napi 1000Mg-al szedek, és úgy tervezem, hogy a stimuláció alatt ezt megemelem 2000Mg-ra.

Magnézium: a nyugalomért, és persze azért, ha sikerül az egész procedúra, ne kelljen a nulláról indítanom a pótlását.

Multivitamin pezsgőtabletta: ezt azért, ha édességre vágyom, és közben mégis ellátja a raktárkészletem.

Ha pedig a stimuláció elkezdődik, akkor a folsavat lecserélem az Inofolicra. Szerencsére kaptam őket ajándékba drága barátnőmtől, amit ezúton is köszönök ismét! Az infolicról sok jót olvastam, ezen ne múljon a siker!

Szükség lesz a klasszikus mama bugyira, mert ha felpuffadna a hasam, akkor kényelmesebb viselet lesz. Így beszereztem egy-kettőt.
Bokazokni vidám színekben, hogy ha a két lábam közé nézek, és az orvos fején kívül megpillantom a lábfejeimet, jó kedvre derüljek.

(No és mivel nem vagyok megáldva dús szemöldökkel, női hiúságomnak eleget téve befestem azt, ha már a sok kórházi bolyongás miatt a sminket el kell, hogy felejtsem.)

Ami viszont érdekesség, és sokat olvastam róla, az a kókuszvíz. A leszívás napján nem ihatunk, ehetünk, így a megszokott napi 4-5 l folyadékot hirtelen nagy veszteségként éljük meg. Nos, a kókuszvíz fantasztikusan hidratál, és ásványi anyag tartalma pedig ellátja a szomjazó-éhező szervezetet.

Az aszalt szilvalé sógornőm ötlete volt. Ugyanis a hormonoknak "hála" nem csak a kismamák, hanem a kezelések alatt mi is szenvedhetünk székrekedéssel, ez viszont szuperül hat állítólag. Meglátjuk, bízom benne, nem lesz rá szükség, mert elég kényes vagyok erre.

Vásároltam még testolajat, ha esetleg gyorsan, hirtelen felszaladna rám pár kiló, ami száraz, striás bőrt eredményez. Ezzel talán kicsit jobban ápolhatom, és nyugtathatom a bőröm.

A kedvenc top termékem pedig a hercegnős sebtapasz. Ha az injekció beadása nem sikerül vérzés nélkül, akkor kislányos daccal felragasztok a pocakomra egyet belőlük, és belevigyorgok a világba!